Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Igor Dodon despre șoferul care a provocat accidentul cu cortegiul prezidențial

© Photo : AutoblogКортеж президента Игоря Додона попал в ДТП
Кортеж президента Игоря Додона попал в ДТП - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon spune că accidentul în care a fost implicat este unul "foarte straniu"

CHIŞINĂU, 19 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că accidentul în care a fost implicat cortegiul prezidențial este unul "foarte straniu", dar speră că organele de drept vor putea stabili cauzele care au dus la producerea lui.

Кортеж президента Игоря Додона попал в ДТП - Sputnik Moldova
Societate
Important: Ce s-a întâmplat cu șoferul care a lovit coloana prezidențială

Accidentul rutier a avut loc în dimineața zilei de 9 septembrie, pe șoseaua Strășeni — Călărași. Poliția a anunțat atunci că președintele țării, Igor Dodon, și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Dar viața niciuneia dintre persoanele rănite în accident nu este în pericol.

„Este un caz incredibil. În istoria modernă a Republicii Moldova nu au avut loc astfel de cazuri. Nici în timpul URSS nimeni din primele persoane nu au nimerit în astfel de accidente. De aceea, este un accident foarte straniu", a declarat Igor Dodon la emisiunea „Moldova în direct" de la Moldova 1.

Șeful statului a mai declarat că și membrii familiei sale care au fost implicați în accident nu a înaintat pretenții financiare șoferului care s-ar face vinovat de cele întâmplate.

„Nu este corect şi nu vom face acest lucru. El este tată, are familie, are un copil de cinci ani, care merge la grădiniţă", a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai precizat că el și fiul său se mai resimt după acest accident, acuzând dureri de spate, dar deja se simt mai bine. Iar mama sa a fost externată deja.

Fluxul de știri
0