Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a îndemnat să nu se compare cazul Il-20 cu doborârea aparatlui Su-24 de turci

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin consideră că nu există analogii directe între doborârea avionului Su-24 de către aviația turcă cu prăbușirea navei Il-20, lovită de sistemul antiaerian al Siriei.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Vladimir Putin a îndemnat să nu fie comparat cazul prăbușirii avionului Il-20 în Siria cu doborârea avionului Su-24 de către turci.

"Atunci avionul de vânătoare turc a doborât conștient avionul nostru. În cazul dat, mai curând este vorba de o succesiune de coincidențe tragice, pentru că avionul israelian nu a doborât avionul nostru", a spus Putin în cadrul unei conferințe de presă susținute cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Il-20 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a comentat cazul avionului rus doborât în Siria

Potrivit președintelui, Rusia va spori măsurile de securitate pentru militarii săi în Siria și acest lucru îl „vor observa toți".

"Când mor oameni, în special în condiții atât de tragice, e nenorocire, e o nenorocire pentru noi toți, pentru țară și pentru apropiații camarazilor noștri căzuți", a adăugat șeful statului.

Potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, Il-20 efectua misiuni de recunoaștere în zona Idlib. În aceeași timp, forțele aeriene ale Israelului au atacat obiective siriene.

"Tuturor specialiștilor le este clar că s-au ascuns în spatele avionului Il-20, presupunând că sistemele de apărare antiaeriană nu vor reaționa în această direcție, nu vor aplica lovitura", a menționat Șoigu.

Fluxul de știri
0