Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a comentat cazul avionului rus doborât în Siria

© Sputnik / Александр Тарасенков / Accesați arhiva multimediaIl-20
Il-20 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a declarat că moartea membrilor echipajului IL-20 este o tragedie pentru țară și pentru familiile lor.

CHIȘINĂU, 18 сен – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanțe în legătură cu moartea membrilor echipajului IL-20 care a fost doborât în Siria. Liderul rus a vorbit despre asta în cadrul unei conferințe de presă avută împreună cu premierul ungar Viktor Orban, scrie RIA Novosti.

„Când mor oameni, mai ales în astfel de circumstanțe tragice, este o nenorocire, nenorocire pentru noi toți, pentru țară și pentru apropiați. Aduc desigur condoleanțe rudelor victimelor” — a spus Putin.

Il-20 - Sputnik Moldova
Rusia
Tensiuni maxime în Siria: Moscova este gata să răspundă la atacuri

Președintele rus a subliniat de asemenea că este necesară investigarea celor întâmplate. În același timp, Putin a menționat că poziția Ministerului rus al Apărării cu privire la acest caz a fost coordonată cu el.

„Evident, acest caz va fi investigat pentru a stabili toate circumstanțele, iar poziția Rusiei este reflectată în comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării”, a declarat Putin în cadrul conferinței de presă după negocierile ruso-ungare.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a comunicat că, pe 17 septembrie, în jurul orei 23, ora Moscovei, a fost pierdută legătura cu avionul rusesc IL-20 care se întorcea la baza aeriană Hmeimim.

Conform datelor departamentului militar, avionul cu un echipaj din 14 persoane la bord, se afla la o distanță de 35 km de țărmul Mării Mediteraneene.

Un Il-20 - Sputnik Moldova
Expert: Sistemele de apărare antiaeriană siriene nu ar fi putut să doboare avionul rusesc

Ministerul Apărării a comunicat că, aproximativ în aceeași perioadă, patru avioane de luptă F-16 israeliene au atacat obiective siriene din Latakia, iar de pe fregata franceză „Auvergne" erau lansate rachete.

Ulterior, CNN a publicat o informație conform căreia IL-20 a fost doborât din greșeală de către sistemele de apărare antiaeriană siriene.

Președintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Rusia, doctor în științe militare Konstantin Sivkov, pune la îndoială faptul că forțele antiaeriene siriene ar fi putut doborî avionul rusesc IL-20, deoarece ele, cel mai probabil, fuseseră prevenite în legătură cu zborul acestuia.

Totodată, expertul a menționat că IL-20 este un avion de dimensiuni destul de mari, cu patru motoare. De aceea este „problematic" să-l dobori cu ajutorul complexelor mobile de rachete antiaeriene.

Fluxul de știri
0