Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ungaria este printre parteneri noștri cei mai importanți din Europa

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiÎntrevederea Putin-Orban la Moscova, 18 septembrie 2018
Întrevederea Putin-Orban la Moscova, 18 septembrie 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele rus a făcut această declarație în cadrul întrevederii cu Viktor Orban la Moscova.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Ungaria rămâne unul dintre partenerii-cheie ai Rusiei în Europa, a declarat Vladimir Putin.

"Relațiile se dezvoltă practic în toate direcții. Comisia interguvernamentală lucrează foarte activ", a spus liderul rus în cadrul întrevederii de marți cu prim-ministrul ungar Viktor Orban.

Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Protecționismul este o provocare pentru comerțul global

De asemenea, Putin a menționat evoluția pozitivă a schimburilor economice și comerciale dintre cele două țări, volumul de investiții reciproce și cooperarea în proiecte comune.

La rândul său, Orban a subliniat că întrevederea de la Moscova ar putea avea o însemnătate foarte mare, din momentul ce Moscova și Budapesta sunt doi parteneri importanți.

"Sunt bucuros că în decursul mai multor ani avem niște relații echilibrate și predictibile. Nu putem spune că situația internațională a fost favorabilă cooperării noastre. Însă lucrurile neplăcute există pentru a putea fi depășite împreună", a spus premierul ungar.

El a mai observat că în pofida diminuării schimburilor de mărfuri între cele două țări, din cauza sancțiunilor Uniunii Europene, Rusia și Ungaria "au reușit să inverseze această tendință".

Premierul ungar a mai adăugat că cele două țări dispun de un potențial important pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul energeticii, agriculturii, culturii și alte ramuri.

Fluxul de știri
0