Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Putin: Protecționismul este o provocare pentru comerțul global

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам
Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Estic, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că protecționismul ia amploare la nivel mondial, ceea ce reprezintă o provocare pentru comerțul global, inclusiv pentru țările din regiunea Asia-Pacific.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a invitat partenerii să utilizeze pentru transport traseul Mării Nordului.

„Invităm partenerii interesați să valorifice această arteră de transport promițătoare", a spus Putin în cadrul ședinței în plen a Forumului Economic Estic.

Potrivit președintelui rus, astăzi mediul de afaceri nu trece prin vremuri dintre cele mai bune.

„Economia globală se confruntă tot mai des cu forme noi de protecționism, cu diverse tipuri de bariere care au devenit tot mai acute în ultima perioadă și sunt într-o creștere excesivă. Principiile de bază ale comerțului și concurenței, avantajul economic reciproc se devalorizează și, cu părere de rău, se distrug, devenind ostateci ai abordărilor ideologice, ai unor planuri politice de moment", a menționat președintele.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație: Uniunea Europeană nu va rezista fără o integrare eurasiatică

„Considerăm acest fenomen drept o provocare pentru întreaga economie globală, în special pentru dezvoltarea dinamică a regiunii Asia-Pacific, pentru liderismul acesteia", a spus Putin.

Președintele rus a subliniat că regiunea trebuie să-și mențină spiritul libertății economice și cel al antreprenoriatului.

Al patrulea Forum Economic Estic se desfășoară în campusul Universității Federale din Extremul Orient de pe insula Russki, în perioada 11 — 13 septembrie. AIP „Rossia segodnia" este partener informațional general al acestui Forum.

Fluxul de știri
0