Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce vor discuta Putin și Orban la Moscova - detalii

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaÎntâlnire dintre Vladimir Putin și Victor Orban
Întâlnire dintre Vladimir Putin și Victor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei a anunțat care vor fi subiectele discutate de prim-ministrul ungar Viktor Orban și președintele rus Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, va discuta cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, problemele energetice și economice, le-a spus jurnaliștilor ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó.

Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Protecționismul este o provocare pentru comerțul global

"Domeniul energetic și economia", a declarat el fiind întrebat despre agenda discuțiilor celor doi lideri.

Acesta a mai menționat că unul dintre cele mai importante subiecte va fi negocierea prețurilor și volumul livrărilor de gaze în anul 2020.

"Am convenit asupra volumului și prețului la gazul care va fi livrat în 2019 și urmează să negociem acordul pentru anul 2020. Discutăm și despre modul în care putem consolida cooperarea economică. Anul trecut am înregistrat o dinamică pozitivă — o creștere de 30 la sută, ceea ce este foarte pozitiv, comparativ cu tendințele negative din anii trecuți", a declarat Szijjártó.

Întrevederea între Orban și Putin urmează să aibă loc pe 18 septembrie, la Moscova.

Fluxul de știri
0