Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon spune dacă va semna decretul de numire a lui Radu și Ciubuc în funcția de ministru

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului afirmă că a discutat cu premierul cele două candidaturi la funcția de ministru, însă nu exclude că le-ar putea respinge pe ambele.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că va semna mâine dimineață decretele de demitere a Svetlanei Cebotari și Liviu Volconovici din funcția de ministru. Totodată, el nu exclude că nu va accepta niciuna dintre cele două candidaturi propuse la Agricultură și Sănătate. Declarațiile au fost făcute marți seara, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct", la postul public de televiziune Moldova 1.

Șeful statului a menționat că a discutat cu premierul Filip candidaturile pentru funcțiile de ministrul al Sănătății, Protecției Sociale și Familiei și ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Fără a preciza despre cine este vorba, el a spus că a fost surprins de una dintre propuneri.

„Am primit în scris propunerile, una dintre candidaturi a fost o surpriză, dar cred că nu e cazul să venim cu detalii suplimentare", a declarat el.

Dodon a spus în context că îi va propune premierului anumite modificări, iar decizia va fi luată în funcție de faptul dacă le va accepta.

"Nu exclud că s-ar putea ca noi să nu noi să nu acceptăm niciuna dintre aceste candidaturi", a subliniat președintele.

Totodată, el s-a arătat nedumerit de faptul că schimbarea miniștrilor se produce cu doar patru luni înainte de alegerile parlamentare.

Igor Dodon a reiterat că, în opinia lui, toată guvernarea trebuie schimbată.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Motivul pentru care cei doi miniști au fost demiși: Explicațiile lui Vlad Plahotniuc

"Trebuie să fie un Guvern nou, tehnocrat și aceasta se va întâmpla în scurt timp, după alegerile parlamentare", a conchis el.

Șeful statului s-a referit la aceste remanieri guvernamentale într-o postare pe pagina sa de Facebook, afirmând că nu va bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat.

„Am refuzat până acum propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă am avut motive întemeiate sa o fac. În alte situații, propunerile făcute de Prim-Ministru au fost persoane pe care nu aveam motive sa le resping", a menționat Igor Dodon.

Amintim că, astăzi, în cadrul unui briefing de presă susținut de Vlad Plahotniuc și premierul Pavel Filip, cei doi au anunțat că noul ministru al Sănătății este fostul primar general interimar al Capitalei Silvia Radu, iar noul ministru al Agriculturii — Nicolae Ciubuc, care a deținut funcția de șef al Agenției pentru Intervenții și Plăți pentru Agricultură.

Silvia Radu face dezvăluiri: Iată de ce a acceptat funcția de ministru>>

Astfel, din componența Guvernului vor fi demiși Svetlana Cebotari, actualul ministru al Sănătății, și Liviu Volconovici, actualul ministru al Agriculturii.

Fluxul de știri
0