Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul pentru care cei doi miniști au fost demiși: Explicațiile lui Vlad Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Doi miniștri au fost demiși astăzi din funcție. Decizia a fost anunțată în cadrul briefingului de presă al PDM.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Guvernul va avea doi miniștri noi. În cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a anunțat că Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor fi noi membri ai cabinetului de miniștri. Fostul primar general interimar al Capitalei va ocupa funcția de ministrul al Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, iar Ciubuc va fi în fruntea ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Acesta a precizat că schimbările au fost făcute în urma consultărilor cu premierul Pavel Filip. Cei doi le-au mulțumit foștilor miniștri Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici pentru activitatea lor în cadrul ministerelor.

"La ultima remaniere în iarnă am spus foarte clar că evaluarea miniștrilor o vor face cetățenii, ei fiind beneficiarii direcți ai activității Guvernului, iar faptul că suntem la câteva luni de alegeri nu înseamnă că nu trebuie să facem schimbări", a precizat Vlad Plahotniuc.

Săptămâna viitoare vor fi făcute alte schimbări. Vlad Plahotniuc a precizat că este vorba de mai mulți secretari de stat care nu își îndeplinesc funcția cu seriozitate.

"În următoarele săptămâni va fi făcută o altă analiză. Este vorba de mai mulți secretari de stat. Sunt probleme semnalate chiar și de miniștri. Considerăm că sunt necesare discuții serioase. Noi am cerut ca această analiză să fie una riguroasă", a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Nicolae Ciubuc este noul ministrul al Agriculturii, iar Silvia Radu – al Sănătății

Președintele PDM a ținut să menționeze că apreciază activitatea premierului Pavel Filip și că acesta are toată susținerea și încrederea membrilor partidului.

Silvia Radu este jurist și filolog. Aceasta și-a început activitatea în sectorul energetic în 1995. Ulterior, în perioada 2008-2015, a condus Gas Natural Fenosa. Radu a deținut funcția de primar interimar general al Capitalei din noiembrie 2017 până în aprilie 2018, când a depus cerere de suspendare din funcție pe motiv că participă în calitate de candidat independent la alegerile locale din 20 mai.

Nicolae Ciubuc este director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. El deţine această funcţie din septembrie 2016. În perioada 2010-2016 a fost şef adjunct la AIPA. Ciubuc şi-a început cariera la Ministerul Agriculturii în 2004, în calitate de consultant al Direcției Juridice și Armonizare a Legislației. Trei ani mai târziu a fost numit șef adjunct al aceluiaşi departament.

Fluxul de știri
0