Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii sunt demiși, alții pleacă de bună voie: Ce se întâmplă la SIS

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужба информации и безопасности
Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce doi miniștri au fost demiși astăzi din funcție, un alt demnitar pleacă de bună voie - iată ce se întâmplă la Serviciul de Informații și Securitate.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. În dimineața acestei zile, vicedirectorul SIS, Ruslan Munteanu, și-ar fi dat demisia,  anunță presa locală.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Motivul pentru care cei doi miniști au fost demiși: Explicațiile lui Vlad Plahotniuc

Munteanu a fost numit în funcţia de director-adjunct în anul 2015, de către președintele de atunci Nicolae Timofti. În perioada anilor 2001 — 2015, colonelul SIS Ruslan Munteanu a deţinut mai multe funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS). Totodată, amintim că el este frate al deputatului liberal Valeriu Munteanu.

Precizăm că marți, în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a anunțat remanieri guvernamentale. Astfel, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor fi noi membri ai cabinetului de miniștri. Fostul primar general interimar al Capitalei va ocupa funcția de ministrul al Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, iar Ciubuc va fi în fruntea ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Fluxul de știri
0