Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii privind Forumul Economic Moldo-Rus: Iată cine va veni la Chișinău

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона
Пресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона - Sputnik Moldova
Abonare
La lucrările Forumului Economic Moldo-Rus vor participa liderii mediului de afaceri din Rusia și din țările participante la tratatul Uniunii Economice Eurasiatice.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Peste două sute de oameni de afaceri din Rusia, inclusiv cincizeci de antreprenori din Moscova, vor veni în Moldova pentru a participa la primul Forum Economic Moldo-Rus care se va desfășura la Chișinău în perioada 20 — 22 septembrie.

În cadrul acestui eveniment economic important se preconizează examinarea unor probleme actuale privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, posibilitățile deschiderii unor noi zone de liber schimb, reformele fiscale și multe altele. Vor fi organizate peste zece activități de afaceri, opt ateliere de lucru și o ședință plenară cu denumirea „Invită Moldova".

брифинг о задержании Илана Шора - Sputnik Moldova
Forumul economic moldo-rus: Noi orizonturi de cooperare

Dintre toate regiunile ruse care vor participa la Forum, mediul de afaceri din Moscova va fi prezent cu cea mai numeroasă delegație. Din delegație vor face parte Andrei Nazarov, copreşedintele Organizaţiei Ruse Obşteşti „Delovaia Rossia", Boris Titov, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Igor Ceaika, ambasadorul pentru afaceri în Moldova al Asociației „Delovaia Rossia", Gheorghi Boos, administratorul holdingului „Boos Lighting Group", Andrei Pavlov, președintele grupului „Zenden", Evgheni Rostov, directorul general al companiei „Victoria Estate", Boris Gorkunov, directorul general al companiei „Gorkunov" și alții.

Delegația din Moscova reprezintă peste douăzeci de ramuri ale economiei, inclusiv turismul, construcțiile, industria, comerțul, agricultura, transporturile, industria chimică, sectorul hoteluri și restaurante, precum și tehnologiile informaționale.

Vasile Chirtoca și Ion Perju - Sputnik Moldova
Așteptările oamenilor de afaceri de la Forumul Economic Moldo-Rus

„Businessul din Rusia este interesat să pătrundă pe piața moldovenească în virtutea acelor avantaje pe care le oferă unicitatea așezării sale geografice și a situației geoeconomice, precum și numeroasele zone economice libere, a subliniat Andrei Nazarov, copreședintele „Delovaia Rossia", președintele secției din Moscova a acestei Asociații. — Totodată, contăm ca acest interes să se manifeste deja nu doar prin vorbe, ci și prin echivalent financiar. În prezent sunt pregătite un șir de acorduri în sumă de peste 100 de milioane de dolari", a menționat Nazarov.

Forumul Economic Moldo-Rus este un eveniment de afaceri internațional, având drept scop examinarea problemelor actuale ce țin de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două țări.

Organizatorul Forumului este Consiliul Economic Moldo-Rus. Partenerul informațional general al evenimentului este Agenția Internațională de Presă și radio Sputnik Moldova.

Mai multe detalii aflați pe site-ul Forumului: http://mref.info/

Fluxul de știri
0