Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cel mai important eveniment economic al anului: Igor Dodon oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a pus la punct ultimele detalii ce se referă de organizarea forumului moldo-rus.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat ședința finală cu privire la organizarea Forumului Economic moldo-rus, care va avea loc la Chişinău în perioada 20-22 septembrie. Este vorba de evenimentul internațional al oamenilor de afaceri în cadrul căruia vor fi discutate problemele actuale privind dezvoltarea cooperării economice dintre Moldova și Rusia.

La forum și-au anunțat disponibilitatea de a participa circa 200 de oameni de afaceri din Federația Rusă și peste 350 din Republica Moldova. Potrivit agendei evenimentului, în prima parte a zilei de 21 septembrie Forumul își va ține lucrările pe șapte paneluri de discuții:

Vasile Chirtoca și Ion Perju - Sputnik Moldova
Așteptările oamenilor de afaceri de la Forumul Economic Moldo-Rus

— Moldova între Est și Vest;
— complexul agro-industrial: posibilități și interese de cooperare;
— vinificație;
— dezvoltarea turismului;
— inițiativele strategice din Rusia: o experiență pentru Moldova;
— zonele economice specifice;
— un mediu urban confortabil.

Ședința plenară a Forumului va avea loc în a doua parte a zilei. Participanții la forum vor fi salutați de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și de cunoscuți oameni de afaceri ruși.

Este vorba Andrei Nazarov, copreşedintele Organizaţiei Ruse Obşteşti „Delovaia Rossia", Boris Titov, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Serghei Katîrin Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse, Aleksandr Kalinin, Preşedintele Organizaţiei Obşteşti a Businessului Mic şi Mijlociu din Rusia „Opora Rossii" etc., dar și reprezentanți ai businessului european — Michael Harms, director executiv al "Comitetului de Est al economiei germane".

Ședința va fi moderată de Alexandr Lyubimov, președintele companiei de televiziune "ВИД".

Fluxul de știri
0