Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dovezi imbatabile: Avionul malaezian „MH17” a fost doborât cu o rachetă ucraineană

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaBriefingul Ministerului rus al Apărării
Briefingul Ministerului rus al Apărării - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Racheta care a doborât avionul de pasageri al Malaeziei Boeing-777 se afla în dotarea forțelor armate ale Ucrainei. Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat documente care confirmă acest lucru.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Racheta cu care a fost doborât avionul malaezian de pasageri Boeing-777, în regiunea Donbas, se afla în dotarea unei unități militare a armatei ucrainene, a declarat Ministerul Apărării al Rusiei. Instituția a prezentat documente care confirmă această ipoteză.

Racheta a fost fabricată la uzina Dolgoprudensk în anul 1986, a relatat șeful Direcției principale de rachete și artilerie a Forțelor Armate, Nikolai Parșin, în cadrul unui briefing organizat la agenția „Rossya Segodnya".

Eurofighter Typhoon - Sputnik Moldova
Incident cu un avion NATO: A tras o rachetă ”din greșeală”

"Numărul unic de producție al rachetei este 8720, care a fost atribuit de producător", a specificat el.

Ulterior, racheta a fost expediată la unitatea militară staționată în RSS Ucraineană. Parșin a menționat că numărul de serie al rachetei a fost identificat după fragmentele găsite la locul tragediei.

"Ne vom opri separat asupra unității militare 20152, unde a fost expediată racheta cu numărul de serie 886847349  — denumirea ei oficială este brigada antiaeriană 221, care în 1986 intra în componența districtului militar din Carpați, orașul Terebovlya", a declarat acesta.

Această brigadă era dotată cu un sistem de rachetă "Buk". După destrămarea URSS, această unitate a fost inclusă în componența forțelor armate ucrainene.

Potrivit lui Parșin, acest regiment a participat în așa-numita "operațiune antiteroristă din regiunile Donețk și Lugansk". De asemenea, Ministerul rus al Apărării a prezentat și un set de documente legate de această rachetă.

"E vorba de un set de documentație tehnică, care este elaborat la uzina producătoare pentru fiecare piesă și se păstrează acolo indiferent dacă piesa se află pe teritoriul Rusiei sau în afara ei. Printre documentele prezentate se află și pașaportul blocul duzelor — 9Д13105000 № 8-30-113", a menționat Parșin.

Avion - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția incredibilă a pasagerilor unui avion care a luat foc în timpul zborului - Video

Înregistrarea video utilizată de comisia internațională de anchetă în calitate de probă a implicării unui sistem de rachete Buk al Rusiei în doborârea avionului este un fals, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov.

Potrivit lui, la o astfel de concluzie au ajuns experții ruși de înaltă calificare care au analizat imaginile video. Astfel, se menționează că imaginile cu remorcherul, trailerul și "Buk" au fost montate în acel segment al străzii.

"În fragmentul în care este prezentată deplasarea unui "Buk" prin Lugansk au fost identificate elemente de falsificare a imaginelor. Astfel, iluzia mișcării camerei și schimbarea focusării a fost creată prin animarea unui cadru static, fapt demonstrat și de lipsa mișcării frunzelor, copacilor și tufelor", au declarat reprezentanții Ministerului Apărării.

Fluxul de știri
0