Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: Uraganele ucigașe Florence și Mangkhut au făcut zeci de victime

© REUTERS / Carlos Barria Перевернутый грузовик в Майами - последствия урагана "Ирма"
Перевернутый грузовик в Майами - последствия урагана Ирма - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Uraganele s-au dezlănțuit în ambele emisfere ale globului și fac tot mai multe victime.

CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Numărul vieților răpite de uraganul Florence a crescut până la 11, după ce s-a comunicat despre moartea a 3 persoane în comitatul Cumberland, Carolina de Nord, relatează postul de televiziune Fox.

Ураган Ирма надвигается на пляж на острове Сен-Мартен в Карибском море. 5 сентября 2017 - Sputnik Moldova
Fenomene îngrijorătoare: Nouă cicloane, formate concomitent pe Terra

Stihia a lovit coasta de est a SUA vineri. De atunci încoace fenomenul pierde din intensitate, acum fiindu-i atribuit statutul de furtună tropicală. Viteza vântului s-a redus la 75 km pe oră, dar persistă pericolul inundărilor deoarece masele de aer umed practic și-au încetat deplasarea.

Circa 27 de mii de locuitori ai Carolinei și Carolinei de Nord au fost nevoiți să-și părăsească casele. Sute de mii au rămas fără energie electrică.

Taifunul Mangkhut a cauzat, în Filipine, 13 morți. Încă 5 persoane sunt date dispătute, transmite agenția Xinhua cu referire la autoritățile locale.

Duminică se așteaptă ca același uragan să lovească litoralul chinez. Viteza vântului va ajunge la 45-52 de metri pe secundă.

În zonă a fost declarat cod roșu de alertă meteorologică. 

Specialiștii înformează că în prezent pe glob s-au formet, concomitent, nouă cicloane, însă doar Florence și Mangkut sunt atât de puternice încât să prezinte un pericol sporit.

De menționat că și Europa ar putea fi afectată de astfel de fenomene. Uraganul Helene, care s-a format în Atlantic, se îndreaptă către Europa. El se va face simțit în insulele britanice miercurea sau joia viitoare, când Irlanda și Anglia se vor confrunta cu rafale puternice de vânt. De asemenea, furtuna va provoca împingerea unui aer tropical peste Franța, care va resimți temperaturi de peste 30 de grade, cu 10 grade mai ridicate decât normalul în această perioadă.

Fluxul de știri
0