Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turiștii interesați de țara noastră: Motivul pentru care ne vizitează

© Sputnik / Rodion PROCANoaptea muzeelor, cetatea Soroca
Noaptea muzeelor, cetatea Soroca - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai mulți turiști au venit în țara noastră din România, Ucraina și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Românii, ucrainenii și rușii sunt principalii vizitatori ai Republicii Moldova. Aceștia preferă să exploreze ținuturile moldovenești cu automobilul.

Anatol Crețu - Sputnik Moldova
Pensiunile agroturistice: Destinații atractive pentru moldoveni și turiști străini

Potrivit Biroul Național de Statistică, în ianuarie-iunie 2018, au venit în Moldova cu avionul peste 108 mii de români, iar cu mașina — peste un milion.

Ucrainenii au vizitat mai puțin țara noastră. Este vorba de peste 20 de mii de turiști veniți cu avionul și peste 436 de mii veniți cu mașina. Și rușii preferă să vină în Moldova. Peste 106 mii de oamenii din Federația Rusă au ajuns în țara noastră cu avionul, iar aproape 26 de mii — cu mașina.

În topul turiștilor care au vizitat Moldova în perioada ianuarie-iunie 2018 se mai regăsesc bulgarii, italienii, germanii, turcii și americanii.

O carte de vizită a țării noastre sunt beciurile de la Cricova. Oraşul subteran, care are străzi şi bulevarde, se întinde pe o suprafaţă de 80 de kilometri, şi este vizitat, anual, de mii de turişti străini. La fel, turiștii pot merge și la Castelul Mimi din satul Bulboaca, la Orheiul Vechi, la Mănăstirea Curchi și la Conacul lui Manuc Bei din orașul Hâncești.

Fluxul de știri
0