Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pensiunile agroturistice: Destinații atractive pentru moldoveni și turiști străini

© Sputnik / OsmatescoAnatol Crețu
Anatol Crețu - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada sezonului estival moldovenii își organizează odihna la pensiunile turistice din dorința de a evada de aglomerația și forfota orașului, de a se refugia în sânul naturii, de a savura aerul curat și de a gusta din bucatele tradiționale.
Pensiunile agroturistice: Destinații atractive pentru moldoveni și turiști străini

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", proprietarul unei pensiuni agroturistice situată în satul Molovata, raionul Dubăsari, Anatol Crețu a vorbit despre dezvoltarea turismului rural și evoluția acestuia în Republica Moldova.

"Când dispuneți de un timp limitat pentru odihnă atunci cu siguranță puteți alege o destinație autohtonă.  Pensiunile turistice sunt deschise atât pentru cetățenii moldoveni, cât și pentru cetățenii străini, care doresc să cunoască mai aprofundat obiceiurile și tradițiile culturale și gastronomice moldovenești. În acest an, la pensiunea noastră au venit mai mulți vizitatori străini din circa 15 țări. Turismul este o activitate economică care aduce bunăstare populației, poate stopa migrația și genera locuri de muncă, în special în zona rurală. Mă bucur că turismul a început să fie perceput drept o activitate de promovare a autenticității naționale", a povestit Anatol Crețu.

Potrivit lui Anatol Crețu, Republica Moldova nu este considerată o destinație scumpă pentru turiștii care doresc să viziteze această țară.

"Este adevărat că unele hotele din Chișinău au și prețuri mai mari pentru cazare. Totuși, la o pensiune, un sejur cu cazare, trei mese și un anumit pachet de excursii valorează circa 20-25 euro", a menționat Anatol Crețu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0