Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii șoferi vor rămâne fără permise – Iată ce lege a apărut astăzi în Monitorul Oficial

© Sputnik / OsmatescoVeaceslav Sârbu
Veaceslav Sârbu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șoferii prinși băuți la volan vor avea o "surpriză" uriașă. Ei vor rămâne fără pemise de conducere pe un termen de până la patru ani.
Unii șoferi vor rămâne fără permise – Iată ce lege a apărut astăzi în Monitorul Oficial

Șoferii nedisciplinați își vor putea recupera permisul doar după ce vor susține un examen și vor frecventa un program antialcoolic și antidrog.

Aceste modificări la Codul Penal și la alte legi au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare pe data de 14 decembrie 2018, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova Veaceslav Sârbu, seful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce riscă șoferii prinși băuți la volan - Sputnik Moldova
Video
Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce riscă șoferii prinși băuți la volan

Noile modificări stipulează cazurile în care șoferii băuți nu vor mai putea fi eliberați de răspunderea penală. Astfel, portivit reprezentantului INP, în Codul Contravențional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranță nouă cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

Parlamentul a votat în lectură finală, la sfârșitul lunii iulie  modificari şi completari la Codul Contravențional și Codul Penal.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0