Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă crește în fiecare zi

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
În luna septembrie au fost înregistrate cinci cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost înregistrate 281 de cazuri de rujeolă confirmate.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Societate
Alarmat: Câte cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă au fost confirmate

Cea mai mare creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată pe parcursul lunii august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. În primele zece zile ale lunii septembrie au fost înregistrate cinci cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă pe teritoriul țării, iar alte patru rămân a fi suspecte și se află în proces de investigare.

În data de 12 septembrie cazuri noi de îmbolnăvire nu au fost înregistrate, ultimul caz de rujeolă a fost confirmat în data de 7 septembrie. În ultima săptămână, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în raioanele Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat anterior că Moldova este sub cod portocaliu de rujeolă. În aceste condiții se iau măsuri stricte de monitorizare a extinderii virusului și combatere a acestuia.

Fluxul de știri
0