Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaSteagul Rusiei, UE și Franței
Steagul Rusiei, UE și Franței - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba de sancțiuni individuale pentru o perioadă de șase luni.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Consiliul UE a prelungit cu încă șase luni sancțiunile individuale impuse persoanelor fizice și organizațiilor din Rusia în legătură cu „subminarea integrității teritoriale a Ucrainei", comunică serviciul de presă al instituției.

Măsurile restrictive au fost prelungite „până la 15 martie 2019".

„Măsurile includ înghețarea activelor și restricționarea călătoriilor. În prezent, acestea se referă la 155 de persoane și 44 organizații", potrivit comunicatului citat de RIA Novosti.

Între timp, Fondul Monetar Internațional (FMI) menține prognoza creșterii PIB-ului în Rusia pe anii 2018 și 2019 la nivelul celui din aprilie, este specificat în comunicatul FMI cu privire la rezultatele consultărilor cu Moscova.

Знак евро на табло курса обмена валют - Sputnik Moldova
Rubla rusească se apreciază în raport cu moneda euro și dolarul, după căderea de luni

„Economia Rusiei se redresează după recesiunea din anii 2015 — 2016. Datorită politicii eficiente a guvernului și prețurilor mai mari la petrol (…), în anul 2018 se prognozează o creștere a PIB-ului la un nivel de 1,7%, la care au contribuit creșterea creditelor și a altor venituri suplimentare ale populației", se menționează în document.

Totodată, perspectivele pe termen mediu rămân a fi limitate din cauza „blocajelor structurale" și a consecințelor îndelungate ale sancțiunilor, mai precizează instituția în comunicat. Fără reforme structurale, creșterea PIB-ului va constitui circa 1,5%, iar politica monetară spre sfârșitul anului 2019 va stabiliza inflația la nivelul de aproximativ 4%, concluzionează experții FMI.

 

Fluxul de știri
0