Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție! Pâinea din comerț e plină de E-uri și amelioratori nocivi

© Photo : LibertateaRadu Țincu
Radu Țincu - Sputnik Moldova
Abonare
Pâinea din comerț este fabricată după o tehnologie foarte scurtă, însă ea s-ar fărâmița și s-ar învechi repede dacă nu i s-ar adaugă emulgatori și amelioratori folosiți în panificație.
Atenție! Pâinea din comerț e plină cu E-uri și amelioratori nocivi

Specialiștii sunt de părerea că, atunci când vorbim despre pâinea din comerț, ne referim de fapt la o gamă de produse alimentare industriale, total deosebite de produsul ce face parte din istoria culinară „pâinea noastră cea de toate zilele".

"Pâinea este sănătoasă dacă este preparată din: făină integrală, apă, sare și drojdie, fără adaos de alte substanțe. De aceea, orice adaos suplimentar la această rețetă reprezintă în mod clar identificarea anumitor conservanți și coloranți care cresc durata de viață a produsului, îi oferă o culoare și un gust mai plăcut. De regulă, aceste ingrediente ne pot pune sănătatea în pericol", a specificat Radu Țincu, medic primar toxicologie din România.

Doctorul spune că pâinea de casă este cea mai bună soluție, însă dacă nu avem timp să o coacem zilnic, înainte de a cumpăra pâinea din magazin, trebuie să citim cu mare atenție eticheta și să ne informăm despre modul de fabricare a acesteia.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0