Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Declarație: Uniunea Europeană nu va rezista fără o integrare eurasiatică

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană nu va putea face față concurenței fără o implicare în procesul integrării eurasiatice, afirmă ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 3 sep — Sputnik. Uniunea Europeană înțelege tot mai mult că fără o integrare eurasiatică îi va fi greu să facă față concurenței în lumea contemporană, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Cum să aibă Assad arme chimice, dacă occidentalii declaraseră că le-au nimicit?

"Noi în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) și în Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (OSC) ținem cont de viața reală, încercăm să promovăm acele proiecte care astăzi se cer implimentate. În acest fel, prin metoda pașilor conveniți cu toți participanții, sporim potențialul de integrare ulterioară”, a spus ministrul într-un discurs rostit în fața studenților ai Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova.

"Ne pronunțăm în favoarea implicării în aceste procese a statelor-membre ale UEE, OSC și țărilor ASEAN și menționăm de fiecare dată că sunt deschise porțile și pentru UE, unde, apropo, apar tot mai multe voci care afirmă că Uniunii Europene îi va fi greu să facă față concurenței în lumea contemporană fără o implicare activă a UE în procesele de integrarea eurasiatică, aceasta fiind  în fața unor provocări, cum ar fi utilizarea concurenței neloiale", a adăugat Lavrov.

Fluxul de știri
0