Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarație șoc a premierului în adresa Vămii: Vă bateți joc de oameni

© Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Urmează noi demisii la Vamă. Premierul Pavel Filip le-a cerut șefilor de la Vamă să se asigure că vameșii nu admit abuzuri în activitatea lor.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Premierul Pavel Filip le-a cerut șefilor de la Vamă să se asigure că vameșii nu admit abuzuri în activitatea lor. Asta după ce șeful Guvernului a primit o scrisoare de la un cetățean care îi spune că a fost obligat să plătească o taxă vamală de 900 de lei pentru haine în valoare de 2600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele 2 fiice ale sale.

Premierul Pavel Filip, control inopinat la vama Leușeni - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Pavel Filip cere demisia a doi șefi: de la Vamă și Poliția de Frontieră

Premierul le-a cerut șefului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, să nu-și bată joc de oameni. 

”Eu nu cred că aceasta este contrabandă adevărată care se introduce în Republica Moldova. Vă rog să transmiteți domnului Vrabie și domnului Armașu: haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care dețin funcții în Vamă, dar să ne facem treaba și să găsim banii care se duc pe lângă bugetul statului, milioanele care curg. Și nu vă bateți joc de bieții oameni care doar și-au adus hăinuțe pentru copiii lor”, a declarat Filip. 

”Avem cu ce lupta, avem unde căuta bani, avem de unde aduce bani în buget, dar nu alegeți calea cea mai simpla de a vă bate joc de oameni pentru a arăta cât de puternici sunteți sau pentru a vă arăta mușchii”, a continuat premierul.

Vamă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Vezi ce au depistat vameșii de la Vama Leușeni printre bagajele neînsoțite

Filip a mai spus că deși, la discreția vameșului, acest cetățean a fost calificat drept comerciant, bărbatul a traversat frontiera doar de 2 ori anul acesta.

”Am rămas șocat și de răspunsul primit de la vamă că respectivul inspector vamal nu poate fi sancționat pentru că nu există motive reale pentru asta. În același timp, el a fost atenționat să nu mai admită astfel de cazuri pe viitor. I s-a dat din deget. Părerea mea personală este că asemenea personaje nu au dreptul să lucreze în Serviciul Vamal”, a mai spus șeful Guvernului.

Premierul a cerut responsabililor să investigheze situația și să restituie banii respectivului cetățean, precum și să-i raporteze până la sfârșitul acestei săptămâni despre acțiunile întreprinse. 

Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 euro.

Fluxul de știri
0