Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip cere demisia a doi șefi: de la Vamă și Poliția de Frontieră

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Pavel Filip, control inopinat la vama Leușeni
Premierul Pavel Filip, control inopinat la vama Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul a declarat că așteaptă cererile de demisie de la cei doi șefi din Vamă și de la Poliția de Frontieră până mâine dimineața.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Premierul Pavel Filip a solicitat, în debutul ședinței săptămânale de astăzi a Guvernului, demisia șefului Poliției de Frontieră și a șefului Serviciului Vamal de la Punctul de trecere a hotarului Leușeni.

Șeful Guvernului s-a arătat extrem de nemulțumit de calitatea activității la acest punct de trecere a hotarului moldo-român, în urma vizitei inopinate pe care a desfășurat-o săptămâna trecută. 

Iurie Ceban - Sputnik Moldova
Exclusiv: Ce riscă vameșii moldoveni - iată ce spune Iurie Ceban

Premierul a discutat la acest punct de trecere a hotarului cu oamenii și i-a întrebat despre timpul de așteptare, dar și despre atitudinea angajaților de la Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră.

„Am rugat anterior colegii să mai ieșim din birouri și să mergem să vorbim direct cu oamenii la fața locului, să îi întrebăm despre tratamentul de care au parte când interacționează cu statul. Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”, a menționat Pavel Filip.  

Premierul s-a arătat nemulțumit că nu s-a respectat înțelegerile anterioare și anume ca pasagerii din autobuze să nu fie scoși afară atunci când li se verifică actele de identitate și bagajele. 

Pavel Filip a dat indicații ca procedurile să fie simplificate, iar angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să aibă o atitudine respectuoasă în comunicarea cu cetățenii. 

Premierul a declarat că așteaptă cererile de demisie de la cei doi șefi din Vamă și de la Poliția de Frontieră până mâine dimineața. De asemenea, șeful Guvernului a anunțat că va mai merge în asemenea vizite ”surpriză” și la alte puncte de trecere a hotarului, iar dacă situația se va repeta, atunci ar putea cădea capetele celor care conduc în prezent Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal.

Fluxul de știri
0