Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O misiune a FMI vine în Moldova: Iată ce urmează să facă experții

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorul misiunii FMI vine cu o precizare importantă în legătură cu scopul acestei vizite.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. O misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 13-20 septembrie. Aceasta va fi condusă de Ruben Atoyan.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Politică
Un nou credit de la FMI – Andrian Candu spune că este un succes

Potrivit lui Atoyan, este vorba de o vizită de lucru și nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI.

Reprezentanța FMI în Moldova precizează că scopul acestei vizite la Chișinău este informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și altor politici relevante, în contextul programului existent susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanțare extinsă).

"Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI", subliniază instituția.

Pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori Executivi al FMI a aprobat un acord pe trei ani cu Republica Moldova, finanțat prin două instrumente de creditare — Mecanismul de Finanțare Extinsă (EFF) și Mecanismul Extins de Creditare (ECF), care are ca scop susținerea programului de reforme economice și financiare ale statului. Astfel, Republica Moldova a obținut acces la o sumă totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere sau circa 178,7 milioane de dolari.

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internațional a aprobat, pe 29 iunie 2018, alocarea celei de-a treia tranșe pentru Moldova în cadrul respectivului program, în sumă de aproape 34 milioane de dolari.

Fluxul de știri
0