Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou credit de la FMI – Andrian Candu spune că este un succes

© REUTERS / YURI GRIPASМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Spre bucuria autorităților din Republica Moldova, Fondul Monetar Internațional a anunțat că va elibera cea de-a doua tranșă a creditului acordat în baza acordului semnat cu Guvernul.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Republica Moldova va primi cea de-a treia tranșă de aproape 34 milioane de dolari de la Fondul Monetar Internațional, anunță Guvernul pe site-ul său.
Decizia a fost aprobată, în seara zilei de ieri, de Consiliul de Directori Executivi ai FMI. 22,5 milioane de dolari se află deja în conturile Băncii Naționale a Moldovei. Încă 11,25 milioane de dolari vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
”Testamentul” lăsat de FMI autorităților din Republica Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că alocarea unei noi tranșe din asistența FMI este o recunoaștere a eforturilor Guvernului în realizarea angajamentelor asumate în Acordul cu FMI și a reformelor convenite. Premierul le-a mulțumit experților FMI pentru buna colaborare pe care o au cu autoritățile Republicii Moldova, reiterând determinarea Guvernului de a duce la bun sfârșit reformele începute, rezultatele cărora vor fi resimțite în mod direct de către cetățeni.

La 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori Executivi al FMI a aprobat un acord pe trei ani cu Republica Moldova, finanțat prin două instrumente de creditare — Mecanismul de Finanțare Extinsă (EFF) și Mecanismul Extins de Creditare (ECF), care are ca scop susținerea programului de reforme economice și financiare ale statului. Astfel, Republica Moldova a obținut acces la o sumă totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere sau circa 178,7 milioane de dolari.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a salutat aprobarea raportului pozitiv de evaluare pentru țara noastră şi recunoașterea de către Fondul Monetar Internațional (FMI) a succeselor şi îndeplinirii angajamentelor şi reformelor asumate de guvernarea de la Chişinău.

"Am primit cu satisfacție decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional, care a aprobat raportul pozitiv de evaluare pentru Republica Moldova. Prin această decizie, International Monetary Fund recunoaște succesele și îndeplinirea întocmai a tuturor angajamentelor și reformelor asumate de Guvernarea de la Chișinău. Este un succes considerabil și o apreciere pentru toate eforturile depuse de actuala guvernare", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, într-o postare pe Facebook.

Fluxul de știri
0