Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu: Manevrele militare comune Rusia – China se vor desfășura regulat

© Photo : Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Exercițiile militare comune ruso-chineze se vor desfășura regulat, a comunicat ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, și ministrul Apărării Naționale al Republicii Populare Chineze, Wèi Fènghé, au verificat activitatea punctelor de comandă ale trupelor ruse și chineze de la poligonul „Țugol".

Учения танковых войск Восточного военного округа - Sputnik Moldova
Rusia
„Vostok-2018”: În Rusia au demarat cele mai ample manevre militare

După inspectare, Fènghé a subliniat importanța colaborării militare ruso-chineze atât la nivel operativ, cât și strategic. Potrivit acestuia, conducerea militaro-politică a RPC va acorda atenție acestui fapt.

„Am convenit ca de acum înainte să organizăm asemenea manevre în mod regulat", a menționat Șoigu.

Manevrele „Vostok-2018" au loc în perioada 11 — 17 septembrie, sub conducerea ministrului Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, pe teritoriul Rusiei, în Extremul Orient și în acvatoriile adiacente ale Oceanului Pacific. Acestea sunt cele mai mari aplicații militare din Rusia în ultimii 37 de ani, în care sunt antrenare circa 300 de mii de militari, zeci de mii de mașini blindate, elicoptere, avioane și aparate de zbor fără pilot. În afară de subunitățile chineze, la manevre vor participa și subunități militare din Mongolia.

Fluxul de știri
0