Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Vostok-2018”: În Rusia au demarat cele mai ample manevre militare

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Trecere la banca de fotografiiУчения танковых войск Восточного военного округа
Учения танковых войск Восточного военного округа - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Extremul Orient au demarat cele mai mari manevre militare din istoria Rusiei: „Vostok-2018”.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Cele mai ample manevre militare din istoria Rusiei, „Vostok-2018", au demarat în Extremul Orient, informează RIA Novosti.

Acestea vor avea loc între 11 și 17 septembrie, în conformitate cu planul Forțelor Armate pe anul 2018, sub conducerea ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

Manevrele din Extremul Orient și din acvatoriile adiacente Oceanului Pacific vor fi cele mai mari din Rusia din ultimii 37 de ani, la care vor participa circa 300 de mii de militari, zeci de mii de blindate, elicoptere și avioane fără pilot.

La una dintre etape vor participa subunități ale armatelor din China și Mongolia.

„În Extremul Orient au demarat manevrele militare „Vostok-2018", anunță într-un comunicat departamentul informații și comunicare al ministerului rus al Apărării.

Pe parcursul manevrelor vor fi puse la punct chestiuni privind aplicarea grupurilor militare inter-servicii în scopul asigurării securității militare a Rusiei.

Ministerul Apărării a precizat că scopul principal al manevrelor este verificarea pregătirii organelor conducerii militare pentru planificarea și desfășurarea regrupărilor trupelor armate la distanțe mari, organizarea interacțiunii între grupurile de infanterie și forțele Flotei Militare Maritime, precum și perfecționarea aptitudinilor comandanților în conducerea armatelor.

Exerciții militare - Sputnik Moldova
Rusia
Vostok-2018: Cele mai ample exerciții militare de acum 37 de ani

Manevrele se vor desfășura în două etape. În prima etapă se va încheia dislocarea grupării de trupe în Extremul Orient, sporirea grupărilor forțelor Flotei Militare Maritime în zonele maritime nordice și orientale. În a doua etapă comandanții și statele-majore vor perfecționa dirijarea grupurilor inter-servicii ale trupelor și vor pune la punct acțiunile de apărate și ofensivă.

Exercițiile principale se vor desfășura la poligoanele militare ale districtelor militare din Extremul Orient „Țukol", „Bamburovo", „Radâghino", „Uspenovski" și „Bikinski", precum și la poligoanele Forțelor Militare Aeriene și Antiaeriene „Litovko", „Novoselskoe", „Telemba" și „Buhta Anna", în acvatoriile Mării Bering și Mării Ohotsk, ale golfurilor Avacinsk și Kronoțk. La aplicațiile de la poligonul „Țukol" vor participa și formațiuni militare ale armate chineze.

În total, în manevrele militare din Extremul Orient vor fi antrenate 300 de mii de militari ruși, peste o mie de avioane, elicoptere și aparate de zbor fără pilot, până la 36 de mii de tancuri, transportoare blindate pentru trupe și alte mașini, circa 80 de nave maritime pentru aprovizionare.

Fluxul de știri
0