Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a declarat că relațiile Rusiei și Chinei sunt bazate pe încredere

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Дальневосточный федеральный округ. День второй
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Дальневосточный федеральный округ. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Relațiile dinte Rusia și China în domeniul politic, de securitate și apărare sunt bazate pe încredere, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Президент РФ Владимир Путин на военном параде в честь 72-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Putin a anunțat că Rusia va participa la noul proiect global inițiat de China
CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. ''Știu că dumneavoastră personal acordați o atenție deosebită dezvoltării relațiilor ruso-chineze. Suntem în contact permanent cu dumneavoastră. Sunt bucuros să vă primesc în Rusia'', a declarat Vladimir Putin în cadrul întrevederii cu omologul său chinez Xi Jinping, care a avut loc în marja forumului economic care şi-a început marţi lucrările la Vladivostok (Extremul Orient rus).

Putin a spus că în acest an volumul schimburilor comerciale dinte cele două țări poate să ajungă la 100 de miliarde de dolari. ''Creșterea este de peste 30% în fiecare an'', a spus el, fiind citat de RIA Novosti.

Liderul chinez a menționat, la rândul său, că Beijingul şi Moscova se află în contact permanent. ''Sunt dispus şi astăzi, şi pe viitor să avem un schimb de opinii şi să fim în strânsă coordonare'', a spus Xi Jinping.

Președintele Republicii Populare Chineze participă pentru prima oară la Forumul Economic din Vladivostok. Marți, în cadrul acestei reuniuni a avut întrevederea lui cu Putin.

Fluxul de știri
0