Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a anunțat că Rusia va participa la noul proiect global inițiat de China

© Sputnik / Grigoriy SisoevПрезидент РФ Владимир Путин на военном параде в честь 72-й годовщины Победы в ВОВ
Президент РФ Владимир Путин на военном параде в честь 72-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a declarat luni, în China, că Moscova susține inițiativa "O legătură, un drum" a Beijingului și este gata să participe activ la implementarea proiectului global respectiv

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Proiectele propuse de China corespund tendințelor moderne de dezvoltare, a declarat președintele rus Vladimir Putin, citat de Sputnik International.

"Toate proiectele propuse corespund tendințelor moderne de dezvoltare și toate aceste lucruri sunt extrem de necesare. De aceea Rusia susține proiectul "O legătură, un drum" și va participa activ la implementarea lui, împreună cu partenerii chinezi și, bineînțeles, cu toate celelalte state interesate", a declarat Putin la o masă rotundă din cadrul Forumului Legătură și Drum pentru Cooperare Internațională.

Путин сыграл на рояле в Китае - Sputnik Moldova
Video
Vladimir Putin a cântat la pian în China

Potrivit liderului rus, crearea zonei de dezvoltare economică și organizarea comerțului reciproc avantajos dintre Asia și Europa pare a fi o inițiativă importantă, care ține seama de tendințele actuale ale economiei mondiale și reflectă, de asemenea, necesitatea generală de coordonare a diferitelor procese de integrare pe continentul euroasiatic și în alte regiuni ale lumii.

"Este important ca toate structurile de integrare — atât cele existente în Eurasia, cât și cele nou formate — să se bazeze pe reguli universale recunoscute pe plan internațional și, bineînțeles, să țină seama de trăsăturile specifice ale modelelor naționale de dezvoltare ale statelor participante, să acționeze în mod deschis și transparent", a adăugat Putin.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Beijing pentru a participa la forumul internațional "One Belt, One Road", axat pe planul Chinei de a dezvolta infrastructura euroasiatică și de a consolida legăturile dintre țările continentului.

În 2013, Beijingul a lansat "One Belt, One Road", proiectul care vizează consolidarea legăturilor dintre țările euroasiatice și dezvoltarea infrastructurii pe întreg continentul. Inițiativa se concentrează în principal pe ruta maritimă și rutieră a mătăsii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0