Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vostok-2018: Cele mai ample exerciții militare de acum 37 de ani

© Sputnik / Pavel Guerassimov / Accesați arhiva multimediaExerciții militare
Exerciții militare - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia anunță desfășurarea unor aplicații militare la care vor participa ostași și unități de tehnică de luptă într-un număr nemaiîntâlnit de cel puțin 37 de ani.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Aproape 300.000 de soldați, 36.000 de tancuri, peste 1.000 de avioane, elicoptere și drone urmează să ia parte la exercițiile Vostok-2018, care vor fi cele mai mari manevre din cel puțin ultimii 37 de ani, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

T-14 Armata tank of the Central Military District's Moscow Garrison during a rehearsal for the military parade to mark the 71st anniversary of victory in the Great Patriotic War, at Alabino training field in the Moscow Region - Sputnik Moldova
Dezvăluiri: The National Interest, despre „arma secretă” de pe tancul rusesc Armata

Potrivit lui, ele amintesc, într-o oarecare măsură, de exercițiile Zapad-81, ”dar au o anvergură și mai mare”, fiind organizate pe toate poligoanele din districtele militare Centu și Est.

”Flotele rusești din Pacific și din Nord vor participa, de asemenea, fără a mai vorbi, firește, de Trupele Aeropurtate", a spus ministrul.

„Imaginați-vă 36 mi de blindate — tancuri, mașini de atac ale infanteriei, vehicule de transport, care se deplasează în condiții apropiate la maximum de cele de luptă", a  detaliat Șoigu.

Exercițiile Vostok-2018 vor avea loc în perioada 11-15 septembrie 2018. Ele poartă un caracter internațional, fiind antrenate și forțe semnificative ale Armatei Chineze.

Comentând acest fapt, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus, pentru RIA Novosti, că ”Este o dovadă a interacțiunii, în toate domeniile, a doi aliați”.

Fluxul de știri
0