Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transnistrenii vor putea pleca peste hotare cu mașinile proprii

© Sputnik / Rodion ProcaAmbuteiaj, transport, транспорт, пробки
Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mijloacele de transport ale cetățenilor domiciliați în regiuniunea din stânga Nistrului ar putea avea dreptul de circulaţie în trafic internațional.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Din 1 septembrie se preconizează lansarea în regim de testare a punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană. Cele două puncte de înmatriculare își vor avea sediile în orașele Tiraspol şi Râbnița.

La 1 septembrie, începând cu ora 12.00, în orașul Tiraspol va avea loc lansarea în regim de testare a activității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport.

Traseu - Sputnik Moldova
Mașinile din Transnistria vor putea traversa hotarul Republicii Moldova

La eveniment vor participa reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev, precum și invitații din partea mediatorilor şi observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Mijloacele de transport ale cetățenilor domiciliați în regiuniunea din stânga Nistrului ar putea avea dreptul de circulaţie în trafic internațional, potrivit unui proiect de lege votat de Parlamentul de la Chișinău.

Astfel, mijloacele de transport, inclusiv remorcile, motocicletele şi bicicletele cu motor auxiliar, vor putea obține plăci cu număr de înmatriculare neutru, pentru circulația în trafic internațional. Acestea vor fi eliberate de subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, la oficiile deschise în orașele Tiraspol și Râbnița, fără achitarea drepturilor de import şi fără prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Vor putea fi înmatriculate mijloacele de transport, aflate în proprietate până la data de 24 aprilie 2018 și care sunt, în prezent, înmatriculate în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender. Totodată, proprietarii vor prezenta documente confirmative care atestă domiciliul persoanei şi a dreptului de proprietate, însoţite de o declaraţie scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informaţiilor. 

Mijloacele de transport înregistrate, în baza acestor prevederi, pot fi înstrăinate către persoanele cu domiciliu în localităţile din stânga Nistrului sau mun. Bender sau persoanelor juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender fără achitarea drepturilor de import. 

În cazul în care mijloacele de transport sunt înstrăinate persoanelor cu domiciliu în localitățile din dreapta Nistrului, înregistrarea noului proprietar se va efectua cu condiţia că mijlocul de transport nu este prohibit de a fi introdus pe teritoriul Republicii Moldova şi cu achitarea drepturilor de import. 


Fluxul de știri
0