Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Conflict la frontiera greco-turcă: Schimb de focuri, doi militari, reținuți

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaГреческий флаг на смотровой площадке Акрополя
Греческий флаг на смотровой площадке Акрополя - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În urma unui schimb de focuri la frontiera greco-turcă, au fost reținuți doi militari ai Turciei.

CHIȘINĂU, 10 sept — Sputnik. La frontiera greco-turcă, în prefectura Evros, a avut loc un incident între militarii celor două țări, în urma căruia pe teritoriul Greciei au fost reținuți doi militari turci, informează RIA Novosti, citând presa locală.

Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Politică
Ce au convenit Putin și Erdogan după summitul de la Teheran

Incidentul a avut loc în apropierea localității Feres. Potrivit publicației, a avut loc un schimb de focuri, după care au fost reținuți doi militari turci — un locotenent și un sergent.

Exact în acest loc, în anul 1986, a avut loc un conflict armat între militarii greci și turci, în urma căruia a decedat un militar grec și doi turci.

Portalul local evros-news.gr notează că pe teritoriul grec au sosit patru turci, doi dintre care au reușit să revină pe teritoriul lor. Publicația menționează că forțele armate grecești consideră că acest incident este unul minor și intenționează să-i trimită acasă pe militarii reținuți.

În martie, în regiunea Evros au fost reținuți doi militari greci care au traversat accidental frontiera turcă. Aceștia au fost întorși acasă doar peste 5,5 luni, aflându-se în toată această perioadă în închisoare.

Reținerea celor doi militari a reprezentat una din cele mai tensionate probleme din ultimele luni în relațiile dintre Ankara și Atena.

Fluxul de știri
0