Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cetățenii ruși din Moldova își aleg astăzi deputații Dumei de Stat - detalii

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaЕдиный день голосования в регионах России
Единый день голосования в регионах России - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineața zilei de Duminică, s-au deschis ușile celor trei secții de votare pentru ca cetățenii ruși din Moldova să-și poată exercita dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Duminica dimineața, cetățenii Federației Ruse care locuiesc în Republica Moldova, au venit la cele trei secții de votare deschise în țara noastră pentru a-și exercita dreptul la vot, participând la alegerile suplimentare pentru alegerea deputaților Dumei de Stat a Adunării Federale din Rusia. 

Alegerile sunt programate pentru deputații care au candidat pentru circumscripția regiunii Kaliningrad. Printre celelalte, de această regiune țin și cele 3 secții de votare deschise în Republica Moldova. Este vorba de:

1. Secția de votare Nr. 8204, municipiul Chișinău, strada Mihai Eminescu 2, Centrul rus de Știință și Cultură;

Secție de Votare - Sputnik Moldova
Politică
Cetățenii ruși pot vota în Moldova în alegerile suplimentare ale deputaților Dumei de Stat

2. Secția de votare Nr. 8217, municipiul Bălți, strada Viteazul 44, Asociația Obștească „Comunitatea Rusă";

3. Secția de votare Nr. 8221, municipiul Komrat, strada Lenin 198, Liceul „G.Gaidarji".

Pentru a primi un buletin de vot, alegătorul trebuie să prezinte un act de identitate și dovada cetățeniei ruse (pașaportul Federației Ruse, pașaportul intern al Federației Ruse, pașaport de tip vechi — URSS cu notă privind deținerea cetățeniei ruse, adeverință pentru revenire în Federația Rusă).

Mai multe detalii privind alegerile suplimentare ale deputaților Dumei de Stat, inclusiv informații despre candidați, le puteți afla:

— pe site-ul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, numărul de telefon al Ambasadei: (022) 23-49-41 (de la 09:00 la 18:00);

— pe site-ul CEC-ului Federației Ruse;

— la linia fierbinte a Centrului de Informare și Referință al CEC din Federația Rusă: 8-800-222-11-83, +7 (495) 727-22-33.

Pe 9 septembrie, secțiile de votare vor fi deschise începând cu ora 8:00 și până la 20:00.

Fluxul de știri
0