Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Guvernul Siriei trebuie să-și restabilească controlul asupra întregii țări

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин на саммите ШОС в Китае. День второй
Президент РФ В. Путин на саммите ШОС в Китае. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul sirian este în drept să-și restabilească controlul asupra întregului teritoriu național, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, la summitul de astăzi de la Teheran.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Guvernul Siriei este îndrept să-și restabilească controlul asupra întregului teritoriu al țării, a declarat vineri președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Rusia-Turcia-Iran de la Teheran.

”Guvernul legitim al Siriei are dreptul și trebuie, în cele din urmă, să-și restabilească controlul asupra întregului teritoriu național”, a declarat Putin.

Putin la bordul avionului prezidențial - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a sosit la Teheran: Ce va discuta cu Erdogan și Rouhani - Foto

În același timp, liderul rus a îndemnat opoziția siriană să stabilească un dialog constructiv cu actuala guvernare din Siria.

”Guvernul președintelui Assad a realizat partea sa de lucru, și-a respectat obligații pe care le-am avut cu președintele Assad. El a expediat la ONU o listă în care sunt expuse interesele guvernului sirian. Acum este rândul opoziției să-și îndeplinească partea sa de muncă, să expedieze propria listă. Trebuie să formăm a treia parte a acestui comitet constituțional”, a spus Putin.

Referindu-se la situația din Idlib, liderul de la Kremlin a declarat că în acest oraș există un număr mare de civili și acest lucru trebuie să fie luat în considerație în timpul luptelor cu teroriștii.

Fluxul de știri
0