Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Franco Frattini vine în Moldova: Iată cu cine se va întâlni - detalii

© Sputnik / Maksim BlinovБывший министр иностранных дел Италии Франко Фраттини
Бывший министр иностранных дел Италии Франко Фраттини - Sputnik Moldova
Abonare
Presa a aflat detalii din agenda reprezentantului special al președintelui în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, în Moldova.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Reprezentantului special al președintelui în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va întreprinde o vizita Chișinăul și Tiraspolul, în perioada 9-10 septembrie, informează Misiunea OSCE în Moldova printr-un comunicat.

Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Politică
Ostalep: Soluționarea conflictului transnistrean, inevitabilă după alegerile parlamentare

Instituția a anunțat că, în capitala Moldovei, Frattini urmează să se întâlnească cu vicepremierul pentru reintegrare, reprezentant politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului, Cristina Lesnic și cu ministrul moldovean de Externe, Tudor Ulianovschi. În stânga Nistrului, oficialul se va discuta cu reprezentantul politic din partea Triaspolului, Vitali Ignatiev.

"În timpul vizitei, pe 10 septembrie, Franco Frattini, va vizita şi biroul de înregistrare a vehiculelor recent deschis la Tiraspol, pentru a înmâna primele plăcuţe de înmatriculare cu design neutru", a precizat serviciul de presă al OSCE.

Frattini: Rolul Rusiei în soluționarea problemei transnistrene rămâne important>>>

Punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care vor activa în orașele Tiraspol și Râbnița, începând cu 1 septembrie, au început să funcționeze.Punctele au fost deschise în prezența reprezentanților politici din partea Chișinăului, Cristina Lesnic, și Tiraspolului, Vitalii Ignatiev în cadrul unui eveniment, care s-a desfășurat la Tiraspol.

Negociatorul — șef din partea Chișinăului, Cristina Lesnic, a adus mulțumiri celor care au participat în procesul de negocieri, reprezentanților din formatul „5+2", precum și OSCE și Italiei pentru asistență tehnică.

Fluxul de știri
0