Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ostalep: Soluționarea conflictului transnistrean, inevitabilă după alegerile parlamentare

© Sputnik / Vladimir PolusatovValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Abonare
Există toate șansele ca procesul de reintegrare a țării să aibă loc după alegerile parlamentare preconizate pentru toamna anului curent.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Politologul Valeriu Ostalep a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioului Sputnik Moldova că sunt toate șansele ca procesul de reintegrare a țării să aibă loc după alegerile parlamentare preconizate pentru toamna anului curent.

Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Ostalep: "Integrarea Europeană" în Constituția Moldovei nu are niciun sens

Mai mult, expertul menționează că acum există și voință politică pentru rezolvarea conflictului transnistrean. ”Există precondiții și motive pentru a ajunge toți la un numitor comun. Eu consider că Moscova, Chișinăul, Kievul, Tiraspolul și Berlinul au interesul pentru a găsi soluții la această problemă, care nu este în interesul nimănui", susține Valeriu Ostalep.

Menționăm că o declarație similară a fost făcută și de reprezentantul președinției OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Franco Fratini, care a declarat în cadrul unei vizite recente pe care a avut-o la Chișinau că anul 2018 ar putea fi unul semnificativ în procesul de reintegrare a țării.

Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Valeriu Ostalep>>>

Totodată, oficialul a menționat că o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 va avea loc în luna mai la Roma, Italia. 

Fluxul de știri
0