Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incredibil: De ce se tem germanii cel mai mult - studiu

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBerlin
Berlin - Sputnik Moldova
Abonare
Politica externă promovată de Donald Trump este problema care îi îngrijorează cel mai mult pe nemții, se arată într-un sondaj publicat recent de o companie de asigurări.

CHIȘINĂU, 7 sep — Sputnik. Cetățenii Germaniei se tem cel mai mult de consecințele politicii promovate de președintele SUA, Donald Trump. Cel puțin asta arată datele unui studiu efectuat de compania de asigurări R+V Versicherung.

Potrivit studiului "Temerile germanilor 2018", 69 la sută dintre nemți au declarat că se tem de consecințele negative ale cursului politic promovat de liderul american.

Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Rusia
Sondaj: europenii se tem pentru locurile lor de muncă din cauza migranților

Peste două treimi dintre cetățenii Germaniei sunt îngrijorați că politica lui Donald Trump ar putea face lumea mai nesigură, arată datele studiului.

Pe locul doi urmează temerile că țara este supraîncărcată de refugiați. O astfel de opinie împărtășesc 63 la sută din nemți. Anul trecut, astfel de îngrijorări aveau 57 la sută din respondenți. Cu 2 la sută a crescut numărul celor care se tem că sporirea numărului migranților ar putea provoca niște conflicte între cei veniți, între cei care locuiesc deja în Germania și populația băștinașă (63 la sută din respondenți).

”Potrivit rezultatelor celui de-al 27-lea studiu, efectuat de R+V, pe primele locuri se află problemele de politică internă și externă”, a declarat coordonatorul cercetării, Brigitte Römstedt, care a prezentat rezultatele studiului la Berlin.

Fluxul de știri
0