Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sondaj: europenii se tem pentru locurile lor de muncă din cauza migranților

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с мигрантами в Германии
Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai mare parte dintre persoanele îngrijorate de evoluțiile de pe piața muncii, în legătură cu fluxul de migranți, sunt cetățenii Franței, însă aceeaşi opinie o împărtășesc și mulţi locuitori din țările Europei de Vest.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Potrivit sondajului Sputnik.Opinii, 50% dintre cei chestionați în Franța, 47% dintre locuitorii Marii Britanii și 36% dintre locuitorii Germaniei consideră că din cauza imigranţilor băștinașii îşi pierd locurile de muncă. Datele au fost obținute în urma unui sondaj efectuat de renumita companie de cercetare franceză IFop și compania britanică Populus, la comanda Agenției de presă și radio Sputnik.

Aproximativ un sfert, 24% dintre locuitorii Marii Britanii nu au putut răspunde la întrebarea "sunteți sau nu de acord cu afirmația: imigrația duce la pierderea locurilor de muncă pentru băștinași în favoarea migranților". Cu privire la acest subiect, locuitorii Franței și Germaniei sunt destul de bine informați, doar 5% dintre francezi și 6% dintre germani au ales răspunsul "nu știu".

© SputnikSputnik.Polls
Sputnik.Polls - Sputnik Moldova
Sputnik.Polls

În Germania, sondajul a fost efectuat de către compania Populus, în perioada 15-21 aprilie 2016. În Franța și Germania sondajul a fost efectuat de compania IFop în perioada 14-18 aprilie 2016. La sondaj au participat 3042 de respondenți din Germania (989 de oameni), din Franța (1008 oameni) și din Marea Britanie (1045). Marja de eroare nu depășește 3,1%, cu probabilitatea de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii. Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt renumitele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, pe cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de Presă cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0