Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul a făcut val-vârtej printre comercianții de flori din Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari"Цветочный ковёр" в Кишинёве
Цветочный ковёр в Кишинёве - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a aplicat amenzi în valoare de 85 de mii de lei comercianților de flori în cadrul controalelor efectuate în ajunul începutului noului an școlar. 

дом - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul le-a bătut la ușă și i-a întrebat dacă au chiriași – vezi ce a urmat

Inspectorii fiscali au depistat în piețele din Chișinău 40 de agenți economici care nu aveau mașinii de casă și control, nu aveau actele necesare pentru comercializarea florilor și aveau un excedent de mijloace bănești. În aceste cazuri au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 77 de mii de lei și amenzi contravenționale în valoare de 8 000 de lei.

Totodată, au fost instituite posturi fiscale la 2 piețe autorizate, pe teritoriul cărora activează 46 întreprinderi ce comercializează flori. Respectiv, în perioada monitorizării comercianților de flori, volumul livrărilor efectuat, conform datelor mașinilor de casă și control în această perioadă, a constituit 423 152 de lei, ceea ce este net superior volumelor înregistrate în afara perioadei posturilor fiscale.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

Fluxul de știri
0