Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul le-a bătut la ușă și i-a întrebat dacă au chiriași – vezi ce a urmat

© Sputnik / Miroslav Rotariдом
дом - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectorii fiscali au aplicat amenzi de mii de lei persoanelor care au dat în chirie bunurile imobile și nu au declarat la stat venitul obținut.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Peste 464 de mii de lei au fost colectați de Serviciul Fiscal de Stat în urma controalelor fiscale a persoanelor fizice care dau în locațiune bunurile imobiliare. 

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Păzea! Fiscul a început să verifice ce salarii primiți

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat, în perioada ianuarie-iulie, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legislației în vigoare în partea ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către autoritatea fiscală națională au fost identificate 2 427 de persoane fizice proprietari care transmit în chirie bunurile imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. În același timp, s-au efectuat controale fiscale la 234 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 382,7 mii de lei, penalități – 55,7 mii de lei și amenzi – 26 de mii de lei.

În perioada ianuarie – iulie,  s-a constat înregistrarea a 4 994 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Fluxul de știri
0