Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Directoarea unei școli profesionale, acuzată de trafic de fiinţe umane

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Abonare
Directoarea unei școli profesionale din Capitală riscă să stea toată viața după gratii după ce a impus mai mulți copii să muncească pe litoralul românesc.

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza de învinuire a directorului unei şcoli profesionale din municipiul Chişinău de comiterea infracţiunilor de trafic de copii şi trafic de adulţi.

Pumn - Sputnik Moldova
Societate
Date alarmante: Jumătate din adolescenții din Moldova sunt expuși violenței la școală

În urma audierilor ale zeci de victime, procurorii și ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane au stabilit că, de la începutul anului 2010 şi pînă în luna august anul 2017, directorul şcolii profesionale i-a determinat pe copii să muncească în localuri de agrement de pe litoralul românesc al Mării Negre, în perioada estivală.

Abuzurile au fost făcute cu scopul de a obține bani. Mai mult, femeia le-a promis copiilor calificative excelente la examene dacă vor îndeplini cerințele impuse de ea. Astfel, elevii au fost exploatați prin muncă, în regim nenormat, iar banii care li se cuveneau erau însușiți de profesoară.

Directoarea şcolii profesionale a fost suspendată provizoriu din funcţie. Potrivit prevederilor Codului penal, infracţiunile incriminate directoarei se pedepsesc cu închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Fluxul de știri
0