Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turcia a demarat construcția unei platforme pentru sistemul rusesc S-400 - detalii

© Sputnik / Sergei Malgavko / Accesați arhiva multimediaThe all-altitude radar (center) and anti-aircraft missile containers (left) of the S-400 Triumph air defense regiment. File photo
The all-altitude radar (center) and anti-aircraft missile containers (left) of the S-400 Triumph air defense regiment. File photo - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia pregătește platformele pentru instalarea sistemelor rusești de apărare aeriană S-400, susține postul american de televiziune CNBC, cu referință la un raport al serviciilor secrete.

CHIȘINĂU, 6 sep — Sputnik. Turcia efectuează lucrările pentru construcția platformei unde urmează să fie instalat sistemul rusesc de apărare aeriană S-400, informează RIA Novosti, cu referire la CNBC. 

Sistem antirachetă - Sputnik Moldova
Cea mai puternică armă din lume în credit sau cum dorește Turcia să obțină S-400

Potrivit sursei postului de televiziune, într-un raport publicat luna trecută de către serviciile de spionaj sunt incluse și imaginile realizate din satelit, în care se observă un obiect pentru lansări și un un buncăr. Sursa postului consideră că noua construcție este destinată anume pentru S-400.

În decembrie 2017, Turcia și Rusia au semnat un acord pentru livrarea S-400. Ankara urmează să achiziționeze două baterii ale sistemului care vor fi deservite de personalul turc. De asemenea, părțile au convenit asupra unei cooperări tehnologice în dezvoltarea producției S-400 în Turcia. SUA și țările NATO au criticat în mai multe rânduri Ankara pentru această afacere.

Congresul SUA intenționează să stopeze livrarea avioanelor F-35 Turciei din cauza planurilor oficialităților de la Ankara de achiziționare a sistemelor de apărare aeriană rusești S-400. Senatorii au inclus în bugetul apărării un amendament potrivit căruia ministrul Apărării urmează să întocmească un raport în care să aprecieze potențialele "schimbări semnificative" în livrările avioanelor către Turcia. Până la prezentarea raportului, aceste livrări ar putea fi suspendate în totalitate.

Fluxul de știri
0