Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cea mai puternică armă din lume în credit sau cum dorește Turcia să obțină S-400

© Sputnik / Вячеслав Афонин / Accesați arhiva multimediaSistem antirachetă
Sistem antirachetă - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții companiei rusești „Rosteh" au anunțat că autoritățile de la Ankara se arată dispuse să achiziționeze în credit sisteme S-400

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Directorul general al „Rosteh", Serghei Cemezov, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „Rossia 24" că Turcia este dispusă să cumpere rachete anti-aeriene S-400 în cazul în care Rusia îi va oferi un credit.

„În Turcia se vorbește despre dorința de a obține un credit, însă problema deocamdată nu este soluționată. Ministerul Finanțelor poartă negocieri. Îndată ce va fi semnat un acord și va fi luată o decizie privind volumul creditului, vom semna și un contract de furnizare, inclusiv a sistemelor S-400", a subliniat Cemezov.

Anterior, șeful diplomației de la Ankara, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Turcia ia în calcul mai multe variante pentru sistemul său de apărare anti-rachetă, inclusiv rachetele S-400.

Sistemul anti-rachetă S-400 „Triumf" are drept destinație distrugerea la distanțe mari și mijlocii a tuturor mijloacelor de atac aerian existente la ora actuală. Acest complex este utilizat de armata rusă începând cu anul 2007.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0