Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„A făcut-o în genunchi”: Un deputat, demis pentru afirmații „sexiste”

© AP Photo / Franka BrunsFemei - Imagine Simbol
Femei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un partlamentar conservator din Austria a fost dat afară din partid după ce a făcut aluzie că o femeie politician din Germania și-ar fi obținut funcția “stând în genunchi”.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Partidul Popular din Austria (ÖVP), aflat la guvernare, a exclus din formațiune un deputat care a făcut o aluzie că o femeie politician din Germania și-a obținut poziția "stând în genunchi", scris portalul The Local.

Fiind întrebat de un utilizator Twitter cum social-democrata germană, Sawsan Chebli a reușit să ajungă în poziția de secretar de stat, Efgani Dönmez a răspuns: "Priviți la genunchii ei, poate așa veți găsi un răspuns".

Perks of the Job? Pentagon Credit Cards Used To Finance Sex and Gambling - Sputnik Moldova
Societate
Un tip de înșelătorie cu denumirea simbolică ”sex gratis pe plajă” capătă amploare

Cancelarul austriac Sebastian Kurz l-a demis din partid pe Dönmez, care și-a obținut mandatul candidând din partea ÖVP în alegerile parlamentare din anul trecut, afirmând că "gafele ofensatoare, sexiste nu sunt acceptabile".

Dönmez, care este îndemnat să-și depună și mandatul de deputat, a declarat că își va continua activitatea în calitate de neafiliat politic.

Dönmez a elimitat postarea din Twitter, declarând că s-a referit doar la atitudinea lui Chebli, care susține grupurile musulmane conservatoare, nu la "originile sau genul ei". Chebli este fiica unor refugiați palestinieni și devenis un subiect de scandal după ce a făcut afirmații în favoarea shariat. Tot ea este cunoscută și pentru critici vehemente în adresa formațiunilor politice care se opun islamizării Germaniei.

"Urmărind discuțiile care au urmat (după postarea mea) am înțeles că am umilit-o pe doamna Chebli. A fost un moment de slăbiciune, o greșeală și îmi cer scuze în mod sincer de la ea și de la toți cei care s-au simțit jigniți", a scris Dönmez.

Formațiunea conservatoare ÖVP se află la guvernare de un an, fiind în coaliție cu Partidul Libertății din Austria (FPÖ).

Fluxul de știri
0