Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump va prezida Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite

© Sputnik / Sergei Guneev / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump intenționează să prezideze ședința Consiliului de Securitate al ONU, care își va desfășura lucrările în luna septembrie, anunță reprezentantul permanent al SUA la ONU, Nikki Haley.

CHIȘINĂU, 5 sep — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, va prezida personal una din ședințele Consiliului de Securitate al ONU la sfârșitul lunii septembrie, când se va reuni Adunarea Generală a organizației, a anunțat marți reprezentantul permanent al SUA la ONU, Nikki Haley.

Trump - Sputnik Moldova
SUA: Trump și mutarea care poate arunca lumea într-o criză uriașă

În septembrie, SUA va prelua președinția Consiliului de Securitate al ONU.

”În cadrul săptămânii de nivel înalt (la Adunarea Generală), Trump intenționează să organizeze o întrevedere a șefilor de state și șefilor guvernelor, dedicată problemelor globale și să prezideze sesiunea Consiliului de Securitate pentru probleme regionale importante, atunci când va sosi la New York, la sfârșitul lui septembrie”, este menționat într-o declarație făcută de Haley.

Deja 36 de state și-au exprimat dorința de a participa la cea de-a 36-a Adunare Generală a ONU, care va avea loc în ultima săptămână a lunii septembrie. În Calitate de președinte al Adunării Generale a fost aleasă ministrul Afacerilor Externe al Ecuadorului, María Fernanda Espinosa Garcés.

Fluxul de știri
0