Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenţie: Iată de ce pasta de dinți poate fi periculoasă pentru sănătate

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit cercetătorilor americani, un ingredient prezent în aproape toate pastele de dinți reprezintă un risc serios pentru sănătate deoarece poate provoca diabet de tip 2. Despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik, Doina Crainic. Cercetătorii de la Universitatea din Texas au dezvăluit că dioxidul de titan E171, colorant conținut în pastele de dinți și cosmetice, reprezintă un risc pentru sănătate și poate provoca diabet de tip 2. Studiul lor a fost publicat recent în revista Chemical Research in Toxicology.

Luminita Suveică - Sputnik Moldova
Dietele de slăbit, un pericol pentru sănătate

Folosită pentru a da o culoare albă produselor, acest colorant a fost descoperit la mijlocul secolului al XX-lea, iar în anii 1970 a început să fie produs pe scară largă.

Potrivit oamenilor de știință, din această perioadă numărul bolnavilor de diabet zaharat de tip 2 a crescut de patru ori.

Pentru a-și verifica ipotezele, cercetătorii au efectuat teste pe un grup de voluntari. Au prelevat probe de țesut pancreatic de la 11 persoane. Analizele de la opt persoane cu diabet zaharat de tip 2 au conținut dioxid de titan, în timp ce celelalte trei persoane aveau o stare bună de sănătate, iar analizele lor nu conţineau aditivul.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia ca dioxidul de titan poate fi una dintre substanţele chimice care poate cauza diabet de tip 2.

Cinci alimentele periculoase pe care le consumăm zilnic>>>

Oamenii de ştiinţă urmează să testeze şi grupuri mai mari de oameni.

Fluxul de știri
0