Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dietele de slăbit, un pericol pentru sănătate

© Sputnik / Miroslav RotariLuminita Suveică
Luminita Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Optând pentru o dietă combinată și un program de exerciții zilnice poți obține un organism sănătos, o musculatură puternică și dezvoltată armonios. Un regim alimentar adecvat conține carbohidrați, calorii și o cantitate considerabilă de legume și fructe.
Dietele de slăbit, un pericol pentru sănătate

Nutriționista, Luminița Suveică susține că păstrarea unui regim alimentar incorect nu aduce beneficii organismului. Dimpotrivă, dieta incorectă poate condiționa un șir de probleme gastrice și afecta tenul feței.

"De obicei, oamenii sunt la dietă atunci când își doresc să piardă din greutatea corporală. Paradoxul este că, uneori, după aceste diete se acumulează mai multă grăsime. Fiziologic, o persoană poate scădea din greutate cinci sute de grame pe săptămână. Aceasta ar însemna două kilograme pe lună și, respectiv, în decursul a cinci luni se poate obține un rezultat foarte bun, fără a influența starea de sănătate. Organismul nostru are nevoie de alimentație sănătoasă care conțin nutrienți, proteine, grăsimi, glucide, vitamine și mineralele", a relatat nutriționista.

Specialistul a spus că energia pe care o capătă organismul se conține în nutrienți. Astfel, fast-foodul și băuturile carbogazoase care conțin glutamat și provoacă dependență nu sunt recomandate pentru o alimentația echilibrată.

Mai multe detalii aflați în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0