Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Gaburici le-a dat o temă pentru acasă primarilor din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici către primari: Avem împreună temă pentru acasă, pregătim oferta pentru investitori: 5000 de locuri noi de muncă, cu salarii bune, înseamnă 5000 de familii asigurate.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat o ședință cu primarii și președinții de raioane a localităților din imediata apropiere a municipiului Chișinău, pentru a discuta ofertele investiționale venite în urma vizitei de lucru efectuate în România.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Miroase a demisii. Un ministru, pe punctul de a semna un ordin de demitere

Gaburici a cerut autorităților locale să pregătească prezentări detaliate privind oportunitățile de dezvoltare a afacerilor pentru fiecare raion și localitate în parte, dar și facilitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale, care vor fi discutate cu investitorii.

”Localitățile pe care le reprezentați — Strășeni, Criuleni, Ialoveni și Hâncești dispun de o poziționare geografică cu acces la forță de muncă, infrastructură. Există interes, de aceea este important să discutăm venirea pe piață a încă 5000 de locuri noi de muncă”, a declarat ministrul.

Gaburici a menționat că venirea noilor investitori pe piața locală înseamnă locuri de muncă stabile, salarii avantajoase, condiții mai bune de trai și infrastructură modernă. 

”Împreună trebuie să pregătim tema pentru acasă — ofertele pentru investitori. Să analizăm condițiile pe care le putem prezenta: infrastructură, teren, forță de muncă, căi de acces. Trebuie să muncim în echipă, să aducem cât mai multe investiții în țară. 5000 de locuri noi de muncă, cu salarii bune, înseamnă 5000 de familii asigurate”, a precizat Chiril Gaburici.

Săptămâna trecută, ministrul Chiril Gaburici a întreprins o vizită de lucru în România, unde a avut întrevederi cu reprezentanții mai multor companii, printre care AKKA Technologies, NTT DATA și Continental-Corporation.

Conform datelor de la 1 ianuarie 2018, volumul total al investițiilor în zonele economice libere, pe perioada activității, este de aproximativ 350 de milioane de dolari. Anul trecut, volumul investițiilor a fost de circa 65 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0