Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miroase a demisii. Un ministru, pe punctul de a semna un ordin de demitere

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Chiril Gaburici: Recomand șefilor ANTA să își facă meseria fără implicarea mea la soluționarea definitivă a problemei transportului din Bulboaca.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. La o săptămână de la inspecția drumului principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a venit marți, 24 aprilie, cu noi indicații către instituțiile responsabile pentru a soluționa definitiv problema camioanelor care circulă prin localitate.

Gaburici a cerut Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să instaleze, la intrarea în satul Bulboaca, un cântar de control permanent, pentru verificarea greutății pe axă a mașinilor de mare tonaj, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul Gaburici, supărat foc pe Agenția Transport Auto și Poliția de Patrulare

De asemenea, a fost identificată o porțiune de drum pe care pot circula camioanele. Ministrul Economiei a solicitat ajutorul Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a redirecționa camioanele pe drumul identificat.

Gaburici a dat indicații Administrației de Stat a Drumurilor să efectueze lucrările de reparație a drumului de ocolire Bulboaca până la sfârșitul lunii august.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei și Infrastructurii a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj care traversează localitatea Bulboaca. Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. Timp de o săptămână, inspectorii ANTA au întocmit 7 procese-verbale și a aplicat amenzi în valoare totală de aproape 26 de mii de lei. Cea mai mare amendă a fost de 11,5 mii de lei.


Fluxul de știri
0