Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Ucraina ar putea permite instalarea pe teritoriul său a unei baze NATO

© REUTERS / INTS KALNINSNATO
NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Ucraina ar putea opera modificări la Constituția țării pentru a „legaliza” bazele militare străine pe teritoriul său.

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Ucraina ar putea permite NATO să instaleze baze militare pe teritoriul său, operând modificări corespunzătoare în Constituție, a declarat secretarul Comitetului pentru Securitate Națională și Apărare al Radei Supreme, Ivan Vinnik.

Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Putin îi atenționează pe cei care vor ca Ucraina și Georgia să ajungă în NATO - Video

Reprezentantul Președintelui Ucrainei în Rada Supremă, Irina Luțenko, a raportat anterior că Piotr Poroșenko va propune Radei să excludă din constituția țării articolul cu privire la „Flota Mării Negre din Crimeea", scrie RIA Novosti. Textul acestui document nu este încă disponibil pe site-ul Radei Supreme.

„Pentru a permite instalarea unei baze militare străine, trebuie să corectăm doar un singur moment, dacă e să ascultăm ceea ce zice reprezentantul președintelui în Rada Supremă. Într-adevăr putem fi puși în situația în care Ucraina va trebui să amplaseze pe teritoriul său o bază militară străină. Posibil articolul va fi modificat în vederea interzicerii instalării unei baze militare străine în baza unui contract de arendă, în cazul în care nu este de vorba despre o țară care face parte din NATO", a declarat Vinnik pentru postul de televiziune „112 Ucraina".

În același timp, Ivan Vinnik a menționat că trebuie de așteptat textul final din partea președintelui țării și ulterior de luat cunoștință cu toate detaliile.

Anterior, Duma de Stat a Rusiei, comentând exercițiile militare ucrainești care au avut loc în Marea Neagră, le-a numit „cerere de aderare la NATO”.

Fluxul de știri
0