Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin îi atenționează pe cei care vor ca Ucraina și Georgia să ajungă în NATO - Video

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом России Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin consideră că tentativa de atragere a Ucrainei și Georgiei în orbita de influență a blocului militar NATO ar putea avea consecințe grave, care va determina Rusia să întreprindă acțiuni simetrice.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a atenționat că țara sa ar putea întreprinde acțiuni direct proporționale cu acțiunile agresive ale blocului militar NATO, care încearcă să atragă Ucraina și Georgia în orbita sa de influență.

Adrian Severin - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla pe scena internațională după întâlnirea Putin-Trump

”Vom întreprinde acțiuni invers proporționale cu acțiunile agresive, care reprezintă o amenințare directa la adresa securității Rusiei​. Prin includerea, spre exemplu,  a Ucrainei și Georgiei în orbita militară a alianței, partenerii noștri, care încearcă să agraveze situația, trebuie să ia în calcul la posibilele consecințe ale unei astfel de politici iresponsabile”, a declarat Vladimir Putin la o reuniune a ambasadorilor și reprezentanților permanenți ai Federației Ruse.

Șeful statului rus a subliniat că garanția securității în Europa este dezvoltarea unor relații de cooperare și încredere reciprocă.

”Cheia asigurării securității și stabilității în Europa constă anume în extinderea cooperării și restabilirii încrederii, nu desfășurarea în apropierea frontierelor rusești a unor baze militare noi și a infrastructurii militare ale NATO, așa cum se întâmplă acum”,  a declarat liderul de la Kremlin.

Fluxul de știri
0